nieuws
en meer

Smaak samenstellingen

meer info

↓ Scroll verder voor meer informatie

Smaak samenstellingen

Voor elke soort koffie, maken wij bij Fleulia een unieke smaaksamenstelling. Maar hoeveel verschil zit er daadwerkelijk tussen alle koffiebonen? En wat past het beste bij  jou, en bij je collega’s? In dit artikel doen wij een korte lichting over het proces en de verschillende smaken. 

Smaken verschillen
Een koffiesmaak heeft met verschillende factoren te maken. Denk onder andere aan de herkomst, wat het brandprofiel is en hoe je de verschillende koffiebonen in verhouding brengt tot een specifieke koffiesmaak.

Herkomst
Ten eerste is de herkomst belangrijk. De meeste koffiebonen komen over het algemeen uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Verschillende smaken krijg je uit verschillende landen. Zo is de koffie uit Ethiopië over het algemeen fruitiger, dat proef je onder andere in de Fleulia Crema. Heeft de koffie meer een nootachtige ondertoon? Dan komt de koffie voornamelijk uit Zuid Amerika. Hierbij kan je denken aan de graanachtige smaak zoals de Fleulia Gourmet heeft.

Brandprofiel
Het brandprofiel van de koffie vertelt hoe lang de koffie doorgebrand is. Dit heeft veel effect op de smaak van de koffie. Zo komt bij licht gebrande koffie (Fleulia Crema Royale) meer een zuurtje vrij en heeft donker gebrande koffie, zoals de Fleulia Dark Roast, juist een bittere ondertoon.

Combinatie
Het combineren van de verschillende koffiebonen is wat we melangeren noemen. Wij combineren de koffiebonen uit verschillende streken om zo een unieke en lekkere koffiesmaak te krijgen. Het proces bestaat vooral uit proeven, proeven en proeven, totdat we tevreden zijn met de smaak. Dit heet ook wel cuppen, waar telkens een andere samenstelling wordt geproefd.

Proeverij
Benieuwd naar de diverse smaakprofielen? Vraag onze infographic over verschillende smaakprofielen aan. Je kan de verschillende smaaksamenstellingen ook beleven door een vrijblijvende koffieproeverij op uw locatie of in onze koffiebranderij aan te vragen. We komen hiervoor met plezier bij je langs, door middel van cuppen en een eventuele proefautomaat.

contact

14 dagen vrijblijvend testen?

Na het invullen van dit formulier zal een van onze adviseurs zo spoedig mogelijk contact met je opnemen voor een vrijblijvend advies.

  Proeverij

  Vooral benieuwd naar de verschillende koffiesmaken? In onze showroom kunnen wij ook een proeverij aanbieden waarin u en uw collega’s verschillende koffiesmaken uit kunnen proberen.

  Kennismaken

   Adresgegevens
   Fleulia koffie
   Zwedenweg 2
   7772 TC Hardenberg
   T: 0523 – 76 36 34
   E: info@fleulia.nl
   Administratie
   E: administratie@fleulia.nl
   E: crediteuren@fleulia.nl
   Openingstijden
   > Maandag t/m vrijdag 8-17u